با همت فنی و حرفهای و دهیار شهرآباد اولین مرکز فنی حرفهای روستایی کشور در شهرآباد تأسیس شد».
ابوطالب سرابیان افزود: «با تجهیز و اختصاص مربیهای زبردست اشتغال را در روستا با همین آموزشها گسترش و ایجاد کنیم و درخصوص اوضاع معیشتی مردم روستایی کمک کنیم، همه میدانیم شرایط بسیارسخت است و ما شرمنده مردم هستیم انشاالله بتوانیم با همین قدمهای کوچک که قطعاً بزرگ خواهد شد کار مفیدی را شروع کنیم». مدیرکل سازمان آموزش فنی و حرفهای استان خراسان رضوی درادامه گفت: «امروز افتتاح اولین مرکز روستایی در جوار شهر مشهد است. امسال، سال جهش تولید است؛ اگر میخواهیم شعار سال را محقق کنیم، بهترین و کمهزینهترین مسیر تربیت نیروهای انسانی ماهر است».
افشین رحیمی گلخندان تصریح کرد: «این مرکز پنج رشته یا پنج کارگاه آموزشی راهاندازی خواهد کرد. آموزشهای مهارتی آموزشهایی هستند که باتوجهبه نیازهای روز جامعه هر آنچه که نیاز بازار و ظرفیت ایجاد اشتغال داشته باشد در همان حوزه وارد میشویم». وی اظهار داشت: «دراینراستا اتفاق خوب دیگری که میافتد حضور معینهای اقتصادیست که حمایت پس از آموزش را دارند. در آخرین جلسهای که در معین اقتصادی مصوب شد، هفتمیلیاردتومان بهمنظور حمایت از مهارت آموختگان در حاشیه شهر مشهد بود». رحیمی افزود: «مهارتآموختگان از محل تسهیلات کمیته امداد وام با نرخ چهاردرصد به آنها داده میشود. به استناد آن مصوبه؛ افرادیکه در این مکان آموزش داده میشوند با حمایت و مشاوره به اینکه در این روستا چه زمینهای برای اشتغالزایی مناسب است و چه زمینه شغلی وجود دارد فعالیت خود را آغاز میکنند». وی تصریح کرد: «ابتدا آموزش و سپس تولید از اولین مشخصههای این مراکز است؛ بعدازآن بستر بازاریابی و فروش نیز فراهم میشود. آموزش بهواسطه فنی حرفهای انجام میشود، تولید و حمایتهای پس از آموزش توسط معینهای اقتصادی و حمایت مالی توسط مشاغل خانگی ارائه خواهد شد». مدیرکل سازمان آموزش فنی حرفهای استان تأکید کرد: «از همه میخواهیم که به ما کمک کنند که رشتههایی که مدنظر و نیاز شغلی این روستا هست را آموزش دهیم. امیدواریم با الگوی موفق این را روستا را بهعنوان پایلوت قرار داده و بتوانیم این موفقیت را در روستاهای دیگر تعمیم دهیم».
معاون دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان رضوی با تبریک بهمناسبت روز روستا ادامه داد: «ما هدفمان بهعنوان دولت ایناستکه جذابیت روستا و زندگی روستایی را آنقدر زیاد کنیم که روستاییان به جذابیت شهری کشیده نشوند». عباسزاده گفت: «یکی از جذابیتهای روستایی ایجاد شغل است و روستا محل تولید و ایجاد ارزش است و باید روی این معقولِ کارکنیم». وی بااشارهبه افتتاح این مرکز بهعنوان مرکز ارزشآفرینی گفت: «ما آدمها را داخل این مرکز گران کرده و وارد جامعه میکنم یک انسانی که مهارت و دانش ندارد کارگر ساده است با آموزش چندماهه میتواند به کارگر ماهر تبدیل شود. رسم نهضت خدمت ایناستکه؛ فرماندهای که کنار سربازان خود برای خدمت بایستاد آن سربازها قوت میگیرند و با جا من و دل کار میکنند».
درادامه مدیرعامل شرکت تعاونی دهیاریهای شرق بخش مرکزی مشهد گفت: «این مرکز فنی، اولین مرکز آموزش فنی حرفهای روستایی بخش مرکزی مشهد در استان خراسان رضوی است که ماحصل همکاری مدیریت مرکز فنی حرفهای شماره ٢ مشهد و دهیاری شهرآباد است». عباسعلی بادیانی بااشارهبه تفاهمنامهای که سال گذشته دراینزمینه منعقد شد، افزود: «سال گذشته بهاتفاق فرماندار مشهد، بخشدار جلسهای با سرمایهداران کارآفرینان و اهالی روستا برگزار و تفاهمنامهای برای احداث مرکز آموزش فنی حرفهای ایجاد شد و شکر خدا جز تفاهمنامههایی نشد که در کشور ما امضاء شود و روی زمین بماند». وی ادامه داد: «با صندوق کارآفرینی امید هم صحبت کردیم تا رشتههایی که در اینجا آموزش داده میشود منجر به اشتغال شود. صندوق کارآفرینی امید با تأمین منابع و کمیته امداد هم ازطریق تفاهمنامهای که با کمیته امداد منطقه رضویه داریم حمایت از کارآفرینانی که مددجویان کمیته امداد را استخدام کند در برنامه دستورکار داشته باشند. این نمونه خوبیست که نیازمند حمایت بیشتریست». بادیانی خاطرنشان کرد: «اکنون ٩٢٣میلیاردتومان تفاهمنامه سرمایهگذاری امضاء شده در چهارچوب مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی استان داریم که درسامانه معین هم ثبت شده و درحال تسهیلگری آن هستیم و بهزودی فاز سوم تفاهمنامهها را امضاء خواهیم کرد که با همدلی و همیاری ارکان حاکمیت و نمایندگان مجلس بتوانیم به اشتغالزایی در روستاها کمک کنیم».
دهیار روستای شهرآباد اظهار کرد: «هدف از ایجاد مرکز فنی حرفهای داخل روستاها داشته باشیم که از صفر که ثبتنام است تا صد آن که آموزش و دریافت مدرک است را در همان مکان انجام دهیم». مهدی منصوری گفت: «در فاز اول کاری چند کلاس برای آمادگی دایر میکنیم از قبیل کامپیوتر، حسابداری، قالیبافی، آشپزی و شیرینی و درنظر داریم هم در رشته برادران با رایزنی سیمکشی اتومبیل، سیمکشی ساختمان، نقاشی و تعمیرات موبایل را هم دایر کنیم». وی ادامه داد: «هزینه این مرکز با وجود ساختمان ٤٠میلیونتومان بوده البته این هزینه فقط برای بازسازی ملک خرج شده است وسایل هم بهطور امانی از فنی حرفهای گرفتهایم و مربی هم از فنی حرفهای برای آموزش میآید». گفتنیست: اهالی روستا شهرآباد قریب به ٣٧٠٠نفر هستند. درادامه رئیس مرکز آموزش فنی حرفهای شماره ٢ شهرستان مشهد سخنش را با شعری از روستا شروع کرد و ادامه داد: «بهنام خداوندی که انسان را آفرید و انسانی که روستا را ساخت و روستایی که شهر را زایید و شهری که مادر خود را فراموش کرد». مهدی ملکی افزود: «مطالبهگری مردم شهرآباد منجر به این شد که این مرکز در اینجا دایر شود؛ البته تبلور این مردم در دهیار زحمتکش این روستا است؛ علیرغم همه مشکلاتی که وجود داشت توانستیم مرکزی را در چند رشته تجهیز کنیم». وی تأکید کرد: «باید به جذابیت در روستا و عدم مهاجرت در روستا کمک کنیم که مهاجرت معکوس از شهرها به روستا داشته باشیم». ملکی اظهار داشت: «کسی که مهارت داشته باشد، اعتمادبهنفس دارد و توانمندسازی باعث میشود انسان، انسانیت و شرافت خود را حفظ کند؛ کسی که مهارت دارد بیکار نمیماند و اشتغالزایی به حوزه اقتصاد نیز کمک شایانی خواهد کرد».